Ik ben aangekomen - Reisverslag uit Rabat, Marokko van norahar - WaarBenJij.nu Ik ben aangekomen - Reisverslag uit Rabat, Marokko van norahar - WaarBenJij.nu

Ik ben aangekomen

Blijf op de hoogte en volg

02 Februari 2005 | Marokko, Rabat

Ik ben elhamdoulilah veilig aangekomen.. het is geweldig om hier te zijn

Maar ik kreeg een stuk minder leuk nieuws toen ik aankwam; mijn zieke oom was de avond ervoor overleden... ina lilahi wa ina ilayhi rajihoen. Allah ie rahmoe.
Hoe blij ik dus was om mijn familie weer te zien begon mijn reis met veel verdriet.
En het is absoluut niet hetzelfde als in Nederland, de eerste drie dagen is het huis van de nabestaanden propvol met mensen die ze komen condoleren, en ze blijven niet eventjes... voor de nabestaanden is er ook een rouwperiode van 40 dagen.
Ik kreeg te horen hoe het gebeurd was, ze vertelden mij dat hij er prachtig uitzag, dat hij licht uitstraalde, nur op zijn arabisch.

Van mij krijgen jullie nu dus geen leuke verhalen te horen over wat ik heb meegemaakt, op dit moment dank ik Allah dat ik hier mag zijn om te rouwen en mijn familieleden weer wie. Elhamdoulilah

Op dit moment heb ik nog geen mobielnummer, ik heb nog niet de kans gehad om de stad in te gaan, dat ga ik vanavond inshaAllah doen...

ow ja, voor degene die denken dat het hier warm is hebben het helemaal bij het verkeerde eind. het is zo ontzettend kouddddd. Ik moet hier dus flink wat warme kleren kopen.

ik zal zo snel mogelijk weer een berichtje achterlaten, maar in deze omstandigheden weet ik niet hoe snel het kan.

groetes van Nora

• 02 Februari 2005 - 10:12

Mirande:

Hallo Nora,

gecondoleerd met je oom. Dat is echt vervelend voor je. Ik leef met je mee. Denk je een leuke stage te hebben en dan gebeurt dit. Hopelijk wordt het uiteindelijk nog wel leuk .Je bent in ieder geval bij familie. Dat is natuurlijk hartstikke fijn.

Succes!
    Groetjes Mirande

• 02 Februari 2005 - 10:21

Taoufik:

Aller eerst, Lahie r7ham 3amek! Ina li lahie wa ina ilahi rajo3oen. Moge Allah(swt) zijn hasanaat accepteren.

3la slaamtek a Nora, goed te lezen dat je heel huids bent aangekomen. Spreek je heel gauw, dus ga maar snel een simmetje halen!!! Ma3a salama!

Jij en je familie heel veel sabr toe gewenst.

Grts, Taoufik

p.s. Ik heb nog een paar thermosokken voor je, zo blijven je voeten ten minste warm! opsturen?

• 02 Februari 2005 - 11:23

Derya:

Hey nora, fijn dat je veilig bent aangekomen! En ook gecondoleerd met je oom. Insaallah komt alles goed...

• 02 Februari 2005 - 11:47

Zahra:

Ej Nora..

Allah y rahmoe..Moge Allah over hem waken..Heel fijn dat hij nor uitstraalde..Dat zegt genoeg over de leven die je oom hier heeft gehad..Dat zal ook veel goeds beloven voor het hiernamaals lieverd! ALlah y 3awnek met alles..Succes ermeej!

Over de kou...Oiii...Koop maar wat lekkere dikke truien!!!

We horen t gauw weer van je en mail je adres es! Thallay Frasek...Allah y gieb el gair hbieba...Z

• 02 Februari 2005 - 13:19

Ikram:

heey schat 3la slamtek.Gecondeleerd met je oom.Ina li lahie wa ina ilahi rajo3oen. Ik wens jou en je familie veel sbar,ik ben zoals altijd niet lang van stof ik spreek je snel inshallah. BOESAAA

• 02 Februari 2005 - 17:15

Karlijn:

Heey Nora,
    Allereerst gecondoleerd met je oom. Niet leuk om zo aan te komen idd, maar je bent iig veilig aangekomen. Sterkte de komende tijd dan en geniet ondanks dit toch van je tijd daar!Succes!!!

• 03 Februari 2005 - 07:30

Genelva:

Salam Nora,

Ik ben blij dat je goed bent aangekomen. En dat je ons op de hoogte via de site. Wel een vervelende start, maar dat gaat goed komen.
    elbaraka fe rasek deze periode.

Greetz Missy

• 03 Februari 2005 - 15:38

Nicole Schubert:

dag nora - nou, dat is geen makkelijke situatie voor jou als ontvangst! Ik kan me wel voorstellen dat je familie het heel fijn vindt dat jij er bent, toch? .. voor jou de nodige kracht en vertrouwen om toch maar een goede start te maken in Marokko!
    groet, Nicole Schubert

• 04 Februari 2005 - 16:10

Ilham:

gecondoleerd nora en veel sterkte ermee

• 04 Februari 2005 - 16:31

Esma:

Mis je me al??

• 05 Februari 2005 - 19:09

Juf Ilham ;):

Allah ie r7am 3amek! Koelsie moektaab Allah (swt). Ik hoop dat het nu beter met jou en jouw familie gaat.

In ieder geval fijn dat je goed bent aangekomen. Ben je al naar je stageplaats geweest? Super veel geluk met alles wat je gaat doen. Ik zal weer snel een berichtje voor je achterlaten. Thallaj fe radek en insha-Allah zullen er alleen maar goede dingen op je pad komen.
    Dikke kus, Ilham